Orvost Keresek logo

Orvost
keresek

Ki gyógyít meg?
Tiéd a választás, miénk a választék!

Sportorvosi Központ

Sportorvosi Központ


+36 30 512 1496

info@sportorvosikozpont.hu

https://www.sportorvosikozpont.hu/

1015 Budapest, Ostrom u. 16.


A kihívásnak megfelelve a központban nemcsak sportorvosok, de traumatológus, kardiológus, intenzívterapeuta szakorvosok is támogatják a sportolók igényeinek kielégítését, valamint az általános edzőkön, gyógytornászokon és táplálkozási szakembereken felül specialisták is, például erőnléti edző, rehabilitációs edző és sportdietetikus erősíti a központ szakmai állományát. A központ védjegye a minőség, ennek megfelelően hiteles és validált felmérésekkel vizsgálja a sportolókat, hogy megbízható és pontos képet tudjon alkotni a sportolók aktuális állapotról, megfelelő viszonyítási alapot képezzen a jövőbeni felmérések esetén. A teljesítménydiagnosztikai gépparkot olyan eszközök alkotják, amelyeket a NASA, Forma–1-es csapatok, olimpiai sportolók is alkalmaznak. Ezen eszközök használata, valamint a kiváló szakembereink tudása és tapasztalata jelenti a garanciát arra, hogy a szervezetről olyan analízist tudjunk nyújtani, amely a további edzésmunka megtervezé- sében valódi és kézzelfogható segítséget jelent. A rendszeres felmérések folyamatos visszajelzést nyújtanak a sportolónak az állapotáról, az edzéseken befektetett munkája teljesítményben történő eredményességéről, ezáltal lehetővé teszi a szervezet optimális terhelését, elkerülve a túl vagy alulterhelés kockázatát

Sportteljesítmény maximalizálása

 

Hisszük, hogy nemcsak az élsportolók, hanem az amatőr sportolók is szeretnének egyre jobb és jobb eredményt elérni az általuk választott sportban. Mi lehetőséget teremtünk mindenki számára, hogy fény derüljön azokra a gátakra, amik megakadályozzák a sportolót maximális teljesítményé- nek növelésében és teljesítésében. Amíg ezt az utánpótláskorosztályban, vagy amatőr sportolók esetében az alap kondicionális képességek nem megfelelő állapota is okozhatja, addig a versenysport élvonalában mozgáskoordinációból, táplálkozásból eredő probléma vagy akár pszichológiai gondok is állhatnak a háttérben. Magas edzettségi állapottal rendelkező sportoló esetében sokszor már nem az erőnlét és állóképesség javításával lehet növelni a teljesítményt. A felmérést követően egy új nézőpontból kell górcső alá venni a sportolókat. Az erőnléti edző szerepe túlmutat az alapvető kondicionális képességek fejlesztésén, segít a finom motorikus mozgások javításában, a mozgáskoordináció összehangolásában, míg a dietetikus segít a szervezet számára teljesen egyedi táplálkozást össze- állítani, hiszen egy folyamatos terhelés alatt álló szervezet számára a tápanyag és az energiaszükséglet teljesen eltérő, sportáganként változó.

 

 

Sportrehabilitáció

 

 

A sport velejárói az esetleges sportbalesetek, valamint az a tény, hogy a lehető legjobb eredményért gyakran erejükön felül vállalnak a sportolók, ami ugyancsak sérülésekhez vezethet. Azonban a sérült sportolókról abszolút nem szabad lemondani, de annak érdekében, hogy teljesítményük a sérülést megelőző szintjét elérje, és onnan fejlődhessenek tovább, sportrehabilitációban szükséges részesülniük. A sportrehabilitáció egy többlépcsős folyamat, amelynek első lépése a sérült sportoló minél hamarabb történő szakember általi ellátása, ami optimális esetben sportorvos traumatológus által történik. Amennyiben műtéti beavatkozásra nincs szükség, úgy gyógytornásszal történő közös munka kezdődik meg, egészen az egészséges mozgáskép visszaállításáig. Ezt követően a rehabilitációs edzővel folytatódik az együttműködés, amíg a sportághoz szükséges izomzati és neuromuszkuláris rendszer készen nem áll a teljes terhelhetőségre. A teljes folyamat alatt hátteret biztosítva biztonságban tudhatja magát minden sportoló. Amennyiben a sportsérüléseket nem, vagy helytelenül kezelik, krónikussá válhatnak és maradandó negatív elváltozásokat eredményezhetnek, s ezek teljesítménycsökkenéshez vezethetnek. Másik komoly kockázat ilyen esetekben az újrasérülés, ami nemcsak teljesítménycsökkenést eredményez, hanem meg is gátolja a sportolást, ezért szakembereink felkészültsége és szaktudása biztosítja az újrasérülés kockázatának minimalizálását.

 

 

Sportorvosi központ célja:

 

 

A Sportorvosi Központ célja a sportteljesítmény támogatása az orvostudomány és a technológiai innováció legújabb eszközeivel annak érdekében, hogy a csúcsteljesítmény folyamatosan fejlődjön és az egészségre tekintve biztonságosan leadható legyen. A Központ célkitűzései teljesítése közben kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy utánpótláskorosztálytól a senior korig terjedően, legyen szó amatőr vagy élvonalbeli helytállásról, biztosítsa a megfelelő hátteret a sportolók céljainak megvalósításához.

 

Sportorvosi Központ orvosai

Fülöp Lili

dietetikus

Életmód Orvosi Központ
Sportorvosi Központ
Budai Allergiaközpont

Dr. Molnár Dóra

sportorvos

Sportorvosi Központ

Dr. Páll Zoltán

sebész, sportorvos, traumatológus

Cukorbetegközpont
Sportorvosi Központ
Fájdalomközpont

Dr. Sztancsik Ilona

kardiológus

Vállalati-egészség Központ
Sportorvosi Központ
Kardioközpont

Dr. Vaskó Péter

belgyógyász, kardiológus, repülőorvos

Sportorvosi Központ
Trombózis- és Hematológiai Központ
Kardioközpont

Népszerű orvosok

72 órás Holter EKG - Széll Kálmán tér

 

AB medical Nyirokmasszázs

 

AB Medical Infratrainer

Infratrainer

AB Medical Kismama masszázs

kismama masszázs

AB Medical Natúr Kozmetika

Natúr kozmetika

ÁB Medical Laborvizsgálatok

labordiagnosztika

Szakterületek

További szakterületek

VITALEA Egészségügyi Központ

Számunkra fontos az Ön egészsége, ezért a Vitalea elsődleges célja, hogy magas színvonalú, gyors és megbízható szakorvosi ellátást biztosítson páciensei számára.

Első Füredi Magánklinika

Az Első Füredi Magánklinika megálmodásakor a célunk egy olyan magán egészségügyi intézmény létrehozása volt, ami túlmutat a hagyományos beteg-orvos kapcsolaton.

Szakorvosaink mellett gyógytornász és dietetikus gondoskodik arról, hogy a hozzánk ellátogató ügyfelek teljes körű képet kapjanak állapotukról, a szakmai tanácsok alapján változtassanak életmódjukon, egészségi állapotukon, hogy az orvosi kezeléseket különböző alternatív terápiákkal egészítsék ki és tegyék hatékonyabbá.

Trombózis- és Hematológiai Központ

A Trombózis- és Hematológiai Központot azért alapítottuk meg, hogy legyen egy professzionális szakmai hely, ahol a véralvadással kapcsolatban minden kérdésére Ön választ és megoldást kaphat.

Célunk a legmagasabb szintű szakmai ellátás. Küldetésünknek tekintjük a trombózisos és vérzéses betegségek ellátásának hazai magánegészségügyi központjává válást. Olyan szolgáltatóvá, ahol Ön maximális kiszolgálást, támogatást, segítséget kap. Akik segítségével Ön egészségésen és boldogan élheti mindennapjait.