Orvost Keresek logo

Orvost
keresek

Ki gyógyít meg?
Tiéd a választás, miénk a választék!

Sportorvosi Központ

Sportorvosi Központ


+36 30 512 1496

info@sportorvosikozpont.hu

https://www.sportorvosikozpont.hu/

1015 Budapest, Ostrom u. 16.


A kihívásnak megfelelve a központban nemcsak sportorvosok, de traumatológus, kardiológus, intenzívterapeuta szakorvosok is támogatják a sportolók igényeinek kielégítését, valamint az általános edzőkön, gyógytornászokon és táplálkozási szakembereken felül specialisták is, például erőnléti edző, rehabilitációs edző és sportdietetikus erősíti a központ szakmai állományát. A központ védjegye a minőség, ennek megfelelően hiteles és validált felmérésekkel vizsgálja a sportolókat, hogy megbízható és pontos képet tudjon alkotni a sportolók aktuális állapotról, megfelelő viszonyítási alapot képezzen a jövőbeni felmérések esetén. A teljesítménydiagnosztikai gépparkot olyan eszközök alkotják, amelyeket a NASA, Forma–1-es csapatok, olimpiai sportolók is alkalmaznak. Ezen eszközök használata, valamint a kiváló szakembereink tudása és tapasztalata jelenti a garanciát arra, hogy a szervezetről olyan analízist tudjunk nyújtani, amely a további edzésmunka megtervezé- sében valódi és kézzelfogható segítséget jelent. A rendszeres felmérések folyamatos visszajelzést nyújtanak a sportolónak az állapotáról, az edzéseken befektetett munkája teljesítményben történő eredményességéről, ezáltal lehetővé teszi a szervezet optimális terhelését, elkerülve a túl vagy alulterhelés kockázatát

Sportteljesítmény maximalizálása


Hisszük, hogy nemcsak az élsportolók, hanem az amatőr sportolók is szeretnének egyre jobb és jobb eredményt elérni az általuk választott sportban. Mi lehetőséget teremtünk mindenki számára, hogy fény derüljön azokra a gátakra, amik megakadályozzák a sportolót maximális teljesítményé- nek növelésében és teljesítésében. Amíg ezt az utánpótláskorosztályban, vagy amatőr sportolók esetében az alap kondicionális képességek nem megfelelő állapota is okozhatja, addig a versenysport élvonalában mozgáskoordinációból, táplálkozásból eredő probléma vagy akár pszichológiai gondok is állhatnak a háttérben. Magas edzettségi állapottal rendelkező sportoló esetében sokszor már nem az erőnlét és állóképesség javításával lehet növelni a teljesítményt. A felmérést követően egy új nézőpontból kell górcső alá venni a sportolókat. Az erőnléti edző szerepe túlmutat az alapvető kondicionális képességek fejlesztésén, segít a finom motorikus mozgások javításában, a mozgáskoordináció összehangolásában, míg a dietetikus segít a szervezet számára teljesen egyedi táplálkozást össze- állítani, hiszen egy folyamatos terhelés alatt álló szervezet számára a tápanyag és az energiaszükséglet teljesen eltérő, sportáganként változó.


Sportrehabilitáció


A sport velejárói az esetleges sportbalesetek, valamint az a tény, hogy a lehető legjobb eredményért gyakran erejükön felül vállalnak a sportolók, ami ugyancsak sérülésekhez vezethet. Azonban a sérült sportolókról abszolút nem szabad lemondani, de annak érdekében, hogy teljesítményük a sérülést megelőző szintjét elérje, és onnan fejlődhessenek tovább, sportrehabilitációban szükséges részesülniük. A sportrehabilitáció egy többlépcsős folyamat, amelynek első lépése a sérült sportoló minél hamarabb történő szakember általi ellátása, ami optimális esetben sportorvos traumatológus által történik. Amennyiben műtéti beavatkozásra nincs szükség, úgy gyógytornásszal történő közös munka kezdődik meg, egészen az egészséges mozgáskép visszaállításáig. Ezt követően a rehabilitációs edzővel folytatódik az együttműködés, amíg a sportághoz szükséges izomzati és neuromuszkuláris rendszer készen nem áll a teljes terhelhetőségre. A teljes folyamat alatt hátteret biztosítva biztonságban tudhatja magát minden sportoló. Amennyiben a sportsérüléseket nem, vagy helytelenül kezelik, krónikussá válhatnak és maradandó negatív elváltozásokat eredményezhetnek, s ezek teljesítménycsökkenéshez vezethetnek. Másik komoly kockázat ilyen esetekben az újrasérülés, ami nemcsak teljesítménycsökkenést eredményez, hanem meg is gátolja a sportolást, ezért szakembereink felkészültsége és szaktudása biztosítja az újrasérülés kockázatának minimalizálását.


Sportorvosi központ célja:


A Sportorvosi Központ célja a sportteljesítmény támogatása az orvostudomány és a technológiai innováció legújabb eszközeivel annak érdekében, hogy a csúcsteljesítmény folyamatosan fejlődjön és az egészségre tekintve biztonságosan leadható legyen. A Központ célkitűzései teljesítése közben kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy utánpótláskorosztálytól a senior korig terjedően, legyen szó amatőr vagy élvonalbeli helytállásról, biztosítsa a megfelelő hátteret a sportolók céljainak megvalósításához.

Sportorvosi Központ orvosai

Fülöp Lili

dietetikus

Életmód Orvosi Központ
Sportorvosi Központ
Budai Allergiaközpont

Dr. Páll Zoltán

sebész, sportorvos, traumatológus

Sportorvosi Központ
Fájdalomközpont
Cukorbetegközpont

Dr. Sztancsik Ilona

kardiológus

Sportorvosi Központ
Vállalati-egészség Központ
Kardioközpont

Dr. Vaskó Péter

belgyógyász, kardiológus, repülőorvos

Sportorvosi Központ
Kardioközpont
Trombózis- és Hematológiai Központ

Népszerű orvosok

72 órás Holter EKG - Széll Kálmán tér

 

Dr. Abkarovits Géza

 

AB medical Nyirokmasszázs

 

AB Medical Infratrainer

Infratrainer

AB Medical Kismama masszázs

kismama masszázs

AB Medical Natúr Kozmetika

Natúr kozmetika

Neurológiai Központ

A Prima Medica Egészségközpontok legújabb tagja a Neurológiai Központ 2019 szeptemberében megnyitotta kapuit Budapesten, az I. kerület szívében. Eddig a Fájdalomközpont kötelékén belül elérhetőek voltak bizonyos neurológiai vizsgálatok, a továbbiakban a szakma elismert orvosai mostantól a Neurológiai Központban, még professzionálisabb környezetben, bővített szolgáltatási palettával várják régi és új pácienseiket.

A neurológia, magyarul az ideggyógyászat a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális megbetegedéseivel foglalkozó orvosi szakma. A központi idegrendszer az agy és gerincvelő, a perifériás pedig a testet behálózó, környéki, érző, mozgató és vegetatív idegpályák összessége ellenőrzi és irányítja.

A leggyakoribb panaszok közé a fej- és derékfájás, illetve egyéb fájdalomszindrómák, mint szédülés, zsibbadások, gyengeségérzet, látászavarok, eszméletvesztések, emlékezet- és gondolkodászavarok tartoznak.

A neurológus szakorvos feladata az idegrendszer működésében bekövetkező zavarok kivizsgálása, diagnosztikája és sok esetben a kezelése is.

Fontos, hogy az idegrendszer károsodása gyakran nem önálló betegség, hanem más szervrendszerek károsodásának szövődményeként jelenik meg. Az idegrendszer betegségei jellegzetes testi vagy lelki panaszokat okozhatnak.

Neurológus szakorvost ajánlott felkeresni különböző fájdalmak – mint fejfájás, végtagok zsibbadása, vagy szédülés, egyensúlyzavar, izomgyengeség, bizonytalan járás, eszméletvesztés, remegés, feledékenység.

Tüdőközpont

A Budapesti Tüdőközpontot a Budai Allergiaközpont alapjain indítottuk el 2010-ben azzal a céllal, hogy fővárosunkban létrehozzuk a tüdőgyógyászat magán járóbeteg szakmai központját, segítsük a tüdőbetegségek hatékony és gyors kezelését, betegek gyógyulását.

ÁB Medical

ÁB Medical rendelő Pécs