Orvost Keresek logo

Orvost
keresek

Ki gyógyít meg?
Tiéd a választás, miénk a választék!

Sportorvosi Központ

Sportorvosi Központ


+36 30 512 1496

info@sportorvosikozpont.hu

https://www.sportorvosikozpont.hu/

1015 Budapest, Ostrom u. 16.


A kihívásnak megfelelve a központban nemcsak sportorvosok, de traumatológus, kardiológus, intenzívterapeuta szakorvosok is támogatják a sportolók igényeinek kielégítését, valamint az általános edzőkön, gyógytornászokon és táplálkozási szakembereken felül specialisták is, például erőnléti edző, rehabilitációs edző és sportdietetikus erősíti a központ szakmai állományát. A központ védjegye a minőség, ennek megfelelően hiteles és validált felmérésekkel vizsgálja a sportolókat, hogy megbízható és pontos képet tudjon alkotni a sportolók aktuális állapotról, megfelelő viszonyítási alapot képezzen a jövőbeni felmérések esetén. A teljesítménydiagnosztikai gépparkot olyan eszközök alkotják, amelyeket a NASA, Forma–1-es csapatok, olimpiai sportolók is alkalmaznak. Ezen eszközök használata, valamint a kiváló szakembereink tudása és tapasztalata jelenti a garanciát arra, hogy a szervezetről olyan analízist tudjunk nyújtani, amely a további edzésmunka megtervezé- sében valódi és kézzelfogható segítséget jelent. A rendszeres felmérések folyamatos visszajelzést nyújtanak a sportolónak az állapotáról, az edzéseken befektetett munkája teljesítményben történő eredményességéről, ezáltal lehetővé teszi a szervezet optimális terhelését, elkerülve a túl vagy alulterhelés kockázatát

Sportteljesítmény maximalizálása


Hisszük, hogy nemcsak az élsportolók, hanem az amatőr sportolók is szeretnének egyre jobb és jobb eredményt elérni az általuk választott sportban. Mi lehetőséget teremtünk mindenki számára, hogy fény derüljön azokra a gátakra, amik megakadályozzák a sportolót maximális teljesítményé- nek növelésében és teljesítésében. Amíg ezt az utánpótláskorosztályban, vagy amatőr sportolók esetében az alap kondicionális képességek nem megfelelő állapota is okozhatja, addig a versenysport élvonalában mozgáskoordinációból, táplálkozásból eredő probléma vagy akár pszichológiai gondok is állhatnak a háttérben. Magas edzettségi állapottal rendelkező sportoló esetében sokszor már nem az erőnlét és állóképesség javításával lehet növelni a teljesítményt. A felmérést követően egy új nézőpontból kell górcső alá venni a sportolókat. Az erőnléti edző szerepe túlmutat az alapvető kondicionális képességek fejlesztésén, segít a finom motorikus mozgások javításában, a mozgáskoordináció összehangolásában, míg a dietetikus segít a szervezet számára teljesen egyedi táplálkozást össze- állítani, hiszen egy folyamatos terhelés alatt álló szervezet számára a tápanyag és az energiaszükséglet teljesen eltérő, sportáganként változó.


Sportrehabilitáció


A sport velejárói az esetleges sportbalesetek, valamint az a tény, hogy a lehető legjobb eredményért gyakran erejükön felül vállalnak a sportolók, ami ugyancsak sérülésekhez vezethet. Azonban a sérült sportolókról abszolút nem szabad lemondani, de annak érdekében, hogy teljesítményük a sérülést megelőző szintjét elérje, és onnan fejlődhessenek tovább, sportrehabilitációban szükséges részesülniük. A sportrehabilitáció egy többlépcsős folyamat, amelynek első lépése a sérült sportoló minél hamarabb történő szakember általi ellátása, ami optimális esetben sportorvos traumatológus által történik. Amennyiben műtéti beavatkozásra nincs szükség, úgy gyógytornásszal történő közös munka kezdődik meg, egészen az egészséges mozgáskép visszaállításáig. Ezt követően a rehabilitációs edzővel folytatódik az együttműködés, amíg a sportághoz szükséges izomzati és neuromuszkuláris rendszer készen nem áll a teljes terhelhetőségre. A teljes folyamat alatt hátteret biztosítva biztonságban tudhatja magát minden sportoló. Amennyiben a sportsérüléseket nem, vagy helytelenül kezelik, krónikussá válhatnak és maradandó negatív elváltozásokat eredményezhetnek, s ezek teljesítménycsökkenéshez vezethetnek. Másik komoly kockázat ilyen esetekben az újrasérülés, ami nemcsak teljesítménycsökkenést eredményez, hanem meg is gátolja a sportolást, ezért szakembereink felkészültsége és szaktudása biztosítja az újrasérülés kockázatának minimalizálását.


Sportorvosi központ célja:


A Sportorvosi Központ célja a sportteljesítmény támogatása az orvostudomány és a technológiai innováció legújabb eszközeivel annak érdekében, hogy a csúcsteljesítmény folyamatosan fejlődjön és az egészségre tekintve biztonságosan leadható legyen. A Központ célkitűzései teljesítése közben kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy utánpótláskorosztálytól a senior korig terjedően, legyen szó amatőr vagy élvonalbeli helytállásról, biztosítsa a megfelelő hátteret a sportolók céljainak megvalósításához.

Sportorvosi Központ orvosai

Faludi Viktória

pszichológus

Sportorvosi Központ

Fülöp Lili

dietetikus

Életmód Orvosi Központ
Sportorvosi Központ
Budai Allergiaközpont

Dr. Páll Zoltán

sebész, sportorvos, traumatológus

Sportorvosi Központ
Fájdalomközpont
Cukorbetegközpont

Dr. Sztancsik Ilona

kardiológus

Sportorvosi Központ
Vállalati-egészség Központ
Kardioközpont

Dr. Vaskó Péter

belgyógyász, kardiológus, repülőorvos

Sportorvosi Központ
Kardioközpont
Trombózis- és Hematológiai Központ

Népszerű orvosok

Dr. Békési Gábor PhD.

belgyógyász, endokrinológus

Dr. Bérczy Judit

belgyógyász, endokrinológus

Dr. Garaczi Edina PhD.

allergológus és klinikai immunológus, bőrgyógyász

Dr. Koppány Viktória

belgyógyász, endokrinológus, klinikai farmakológus

Dr. Lőrincz Ildikó

endokrinológus, szülész-nőgyógyász

Dr. Polyák Annamária

belgyógyász, diabetológus, endokrinológus

Budai Endokrinközpont

A Budai Endokrinközpont a belső elválasztású mirigyek (endokrin szervek) betegségeinek diagnosztizálására, kezelésére, megelőzésére alapított magán-orvosi központ a város szívében, Budán a Széna tér közvetlen szomszédságában. Endokrinológus  szakértőink neves szakorvosok, a szakma legelismertebb tagjai.  

Vállalati-egészség Központ

Küldetésünknek tekintjük, hogy a mindennapokban segítsük a munkavállalók egészségének megőrzését, ezzel támogassuk a vállalat, vállalkozás prosperitását, működését. A vállalati-egészség elsődleges alapfeladata a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás nyújtása cégek részére. A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás célja, hogy segítse és támogassa a cégeket munkavállalóik egészségének megőrzése, a hatékony munkavégzés biztosítása területén.

Budapesti Gyermekgyógyászati Központ

A Gyermekgyógyászati központ egyedülálló szakmai koncepció mentén működik. Létrehozásával arra törekedtünk, hogy a hozzánk forduló gyermekek a lehető legmagasabb szintű szakmai ellátást kapják, alegjobb orvosoktól, a legjobb műszerekkel, eljárásokkal. Éppen ezért a Gyermekgyógyászati központ munkatársai nem egy alacsonyan-közepesen felszerelt központi rendelőben, hanem a Prima Medica Egészségközpontok és partnerei magas szinten felszerelt kiemelt szakmai központjaiban dolgoznak.