Orvost Keresek logo

Orvost
keresek

Ki gyógyít meg?
Tiéd a választás, miénk a választék!

Dr. Smajda Zsuzsanna Tüdőközpont Budai Allergiaközpont Immunközpont

Dr. Smajda Zsuzsanna

allergológus és klinikai immunológus, tüdőgyógyász

Specialitás
 • ételallergia
 • asztma
 • COPD
 • köhögés kivizsgálása
 • légúti allergiák kezelése
 • immunterápia
 • szisztémás autoimmun betegségek
előjegyzéshez kattintson a kiválasztott időpontra!
A héten már nincs szabad időpont
2019. január 21. - 2019. január 27.

Táplálékallergia és felső-légúti allergiák kivizsgálásával, kezelésével egyaránt foglalkozom. A tünetek oki felderítése minden esetben a célom, ami lehetővé teszi a célzott és hatékony gyógykezelést. 

Tanulmányok:

 • 1985-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, Budapesten.

 

Szakvizsgák, megszerzésének éve:

 • tüdőgyógyászat,
 • allergológia és klinikai immunológia

 

Munkahelyek:

Még abban az évben a Tétényi úti Kórház /mai Szent Imre Kh/ Tüdőosztályára kerültem, ahol 18 évig dolgoztam. Ezen az osztályon asztmás, COPD-s, tüdődaganatos, tüdőembóliás,köhögős,tüdőgyulladásban szenvedő betegeket kezeltünk elsősorban, illetve ezen betegségek kivizsgálása is folyt.  1Ambulancián légúti allergiás és asztmás betegekkel foglalkoztam, hyposensibilizaló kezeléseket folytattunk.

 

2004.jan-óta dolgozom a Budai Irgalmasrendi Kórház Allergológiai és Klinikai Immunológiai Osztályán. Itt az Osztályon és az Ambulancián a légúti betegségek mellett ételallergia, angioneurotikus oedema kivizsgálásával, allerg. ill. allergiásnak vélt bőrtünetek és autoimmun betegségek /SLE, Sjögren, PSS, DM, Raynaud syndr./ kivizsgálásával és kezelésével foglalkozom.

 

2005-óta dolgozom a Budai Allergiaközpontban is, heti 1 alkalommal. Itt is a fenti betegségek kivizsgálását, kezelését, gondozását végzem.

 

Nyelvismeret, szintje:  

 • angol, társalgási

 

Társasági tagság:

 • Magyar Tüdőgyógyász Társaságnak
 • Magyar Allergológai és Klinikai Immunológiai Társaság

Népszerű orvosok

Dr. Békési Gábor PhD.

belgyógyász, endokrinológus

Dr. Bérczy Judit

belgyógyász, endokrinológus

Dr. Garaczi Edina PhD.

allergológus és klinikai immunológus, bőrgyógyász

Dr. Koppány Viktória

belgyógyász, endokrinológus, klinikai farmakológus

Dr. Lőrincz Ildikó

endokrinológus, szülész-nőgyógyász

Dr. Polyák Annamária

belgyógyász, diabetológus, endokrinológus

Immunközpont

A Budai Allergiaközpont és Endokrinközpont több éves működtetése során egyre többször merült fel pácienseink részéről az igény, egyre több páciens keresett meg bennünket immunológiai kérdésekkel. A megnövekedett igények kiszolgálására alapítottuk meg az Immunközpontot, mint specializált szakmai központjaink legújabb tagját.

Budai Allergiaközpont

2004-es alapításunkkor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy felépítjük Magyarország Allergiaközpontját, ahol Ön egy helyen választ kaphat minden allergiával kapcsolatos kérdésére. Ma már a Budai Allergiaközpont az immunterápia egyik hazai szakmai központja, számos egyedi allergénvizsgálat és allergiaszűrés végezhető el nálunk.

Életmód Orvosi Központ

Az életmód orvoslás a bizonyítékokon alapuló orvostudomány egyik legújabb területe, ami - a betegségek alap kiváltó okait megcélozva - átfogó életmódváltást (köztük táplálkozás, fizikai aktivitás, stressz-menedzsment, szociális támogatás és környezeti hatások befolyásolása) használ a krónikus betegségek gyógyításában, megelőzésében, progresszió lassításában