Orvost Keresek logo

Orvost
keresek

Ki gyógyít meg?
Tiéd a választás, miénk a választék!

Dr. Gábor Katalin Noé Egészségcentrum

Dr. Gábor Katalin

Specialitás

Kérjük, bővebb információért hívjon bennünket elérhetőségeinken.

előjegyzéshez kattintson a kiválasztott időpontra!
A héten már nincs szabad időpont 2020. június 29. - 2020. július 05.

A gyermekkel kapcsolatos panaszok és tünetek a szülők számára mindig fokozott izgalmat, féltést váltanak ki. Sokszor a panaszok szerteágazók, bonyolultak, a tünetek nem egyértelműek, és a szülő nem tudja, kihez forduljon problémáival. Néha csak érthető, részletes magyarázatra, megnyugtatásra van szükség, máskor a specialista megtalálása jelenti a gondot. Ezekben tudok segíteni.

A gyermekek több mint felénél jelentkeznek a szívvel kapcsolatos vagy annak tűnő panaszok, tünetek, amelyek szerencsére nem mindig jelentenek szívbetegséget, azonban fontos ennek kizárása. Bár a gyermek ilyenkor nincs súlyos állapotban, sokszor semmi panasza nincs, ez mégsem zárja ki, hogy – szerencsére nem gyakran, de – akár súlyos szívbetegsége is lehet.

Nevem: Dr. Gábor Katalin

Szakterületem: Gyermekgyógyászat, gyermek kardiológia

Iskoláim:

 • 1973-1979 között végeztem el a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem, Általános Orvosi Karát, diplomám minősítése: summa cum laude
 • Csecsemő és gyermekgyógyászat szakvizsga 1983.
 • Francia középfokú állami nyelvvizsga (C)1987.
 • Gyermek kardiológia szakvizsga 1990.
 • Kanadai Egészségügyi Menedzserképző 1994-96.
 • PhD SOTE 2011.

Szakmai pályafutásomat a Makó Városi Kórház Gyermek Osztályon kezdtem, majd Sándorfalván gyermek körzeti orvosként dolgoztam, ezt követően pedig  Orosháza Városi Kórház Gyermek Kardiológiai Szakrendelésén praktizáltam.

Jelenlegi munkahelyeim:

 • 1981- SZOTE Gyermek Klinika, osztályos orvos, gyermekgyógyász majd gyermek kardiológus szakorvos, osztályos munka, általános és intenzív ügyeleti ellátás, jelenleg Gyermek Kardiológia Szakrendelés
 • 1983 – OTKI majd SZOTE Főiskolai Kar, jelenleg SZTE Egészségtudományi és Szociális képzési Kar Alkalmazott Orvostudományi Szakcsoport, ahol ápolókat, védőnőket és gyógytornászokat oktatok gyermekgyógyászatra, 1995-től főiskolai docensként
 • 1983-tól oktatok gyermekgyógyászatot és egészségügyi menedzsmentet az egészségügyi dolgozók legkülönbözőbb csoportjai számára (orvostanhallgató, védőnő, ápoló, gyógytornász, stb.).

Közéleti tevékenység:

 • 2003-2007-ig a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karának Védőnő Szakának vezetője voltam.
 • 2007-2010-ig a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karának Alkalmazott Orvostudományi Szakcsoportját vezettem.
 • Tagja vagyok a Magyar Gyermekgyógyász Társaságnak, a Magyar Kardiológus Társaság Gyermek Kardiológiai Szekciójának.

Nyelvek, amelyeket beszélek:

 • francia
 • angol

Népszerű orvosok

Dr. Békési Gábor PhD.

belgyógyász, endokrinológus

Dr. Bérczy Judit

belgyógyász, endokrinológus

Dr. Garaczi Edina PhD.

allergológus és klinikai immunológus, bőrgyógyász

Dr. Koppány Viktória

belgyógyász, endokrinológus, klinikai farmakológus

Dr. Lőrincz Ildikó

endokrinológus, szülész-nőgyógyász

Dr. Polyák Annamária

belgyógyász, diabetológus, endokrinológus

Immunközpont

A Budai Allergiaközpont és Endokrinközpont több éves működtetése során egyre többször merült fel pácienseink részéről az igény, egyre több páciens keresett meg bennünket immunológiai kérdésekkel. A megnövekedett igények kiszolgálására alapítottuk meg az Immunközpontot, mint specializált szakmai központjaink legújabb tagját.

Neurológiai Központ

A Prima Medica Egészségközpontok legújabb tagja a Neurológiai Központ 2019 szeptemberében megnyitotta kapuit Budapesten, az I. kerület szívében. Eddig a Fájdalomközpont kötelékén belül elérhetőek voltak bizonyos neurológiai vizsgálatok, a továbbiakban a szakma elismert orvosai mostantól a Neurológiai Központban, még professzionálisabb környezetben, bővített szolgáltatási palettával várják régi és új pácienseiket.

A neurológia, magyarul az ideggyógyászat a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális megbetegedéseivel foglalkozó orvosi szakma. A központi idegrendszer az agy és gerincvelő, a perifériás pedig a testet behálózó, környéki, érző, mozgató és vegetatív idegpályák összessége ellenőrzi és irányítja.

A leggyakoribb panaszok közé a fej- és derékfájás, illetve egyéb fájdalomszindrómák, mint szédülés, zsibbadások, gyengeségérzet, látászavarok, eszméletvesztések, emlékezet- és gondolkodászavarok tartoznak.

A neurológus szakorvos feladata az idegrendszer működésében bekövetkező zavarok kivizsgálása, diagnosztikája és sok esetben a kezelése is.

Fontos, hogy az idegrendszer károsodása gyakran nem önálló betegség, hanem más szervrendszerek károsodásának szövődményeként jelenik meg. Az idegrendszer betegségei jellegzetes testi vagy lelki panaszokat okozhatnak.

Neurológus szakorvost ajánlott felkeresni különböző fájdalmak – mint fejfájás, végtagok zsibbadása, vagy szédülés, egyensúlyzavar, izomgyengeség, bizonytalan járás, eszméletvesztés, remegés, feledékenység.

Cukorbetegközpont

Cukorbeteg Központ célja a prediabétesz, terhességi cukorbetegség és cukorbetegség mielőbbi kivizsgálása és kezelése a legmagasabb szakmai színvonalon, innovatív technológiák segítségével a legújabb szakmai ajánlások mentén.