Orvost Keresek logo

Orvost
keresek

Ki gyógyít meg?
Tiéd a választás, miénk a választék!

Dr. Tompos Tamás Szent György Fül-Orr-Gégészeti Magánrendelés

Dr. Tompos Tamás

audiológus, fül-orr-gégész

Specialitás

Daganatsebészet a fej és nyak területén, fülsebészet, hallásjavító műtétek, endoscopos és hagyományos orrsebészet, orrplasztikák, nyálmirigy és arcmozgató ideg sebészete, endoscópos koponyaalapi sebészet, jó és rosszindulatú bőrdaganatok eltávolítása az arcról.

előjegyzéshez kattintson a kiválasztott időpontra!
A héten már nincs szabad időpont 2021. szeptember 20. - 2021. szeptember 26.

A nyugati orvoslás bizonyítékokon alapuló racionális módszerei, kiegészítve az évszázados tapasztalatokon alapuló klasszikus eljárásokkal.

Középiskolai tanulmányaimat a soproni Berzsenyi Dániel Gimnáziumban folytattam, ahol 1973-ban kitűnő eredménnyel érettségiztem.

 

Az érettségit követően, 1973-ban felvételt nyertem a SOTE ÁOK-ra, ahol 1979. szeptember 16.-án szereztem orvosdoktori diplomát summa cum laude minősítéssel.

Az egyetem befejezését követően, 1979. október 1.-től, a Győri Megyei Kórház Fül-orr-gégészeti Osztályán dolgozom

Tíz évvel ez előtt, 2008. február 13.-án vettem át a PAMOK Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztályának vezetését. Az ezt követő időszakban, munkatársaim egyetértésével és támogatásával, számos fejlesztést hajtottam végre. Általánossá tettük a módosított radikális nyaki blokkdisszekciók alkalmazását, amely a véna jugularis interna és a nervus accessorius megkimélését jelenti a radikális blokkdisszekcióval szemben, Rutinná vált, hogy meso-, és hypopharynx daganatoknál partialis gégerezekciót végzünk a korábban szokásos laryngectomia helyett. Azzal is csak nyernek a betegeink, hogy malignus nyálmirigy daganatok esetében mellőzzük az arcmozgató ideg kiirtását, a nervus facialis megkímélésével végezzük el a totális parotidectomiát. A fej-nyak daganatsebészet kiterjedt reszekciói után visszamaradó defektusok zárására rutinszerűen alkalmazzuk a pectoralis maior érnyeles miocután lebeny plasztikát. Korszerű sebészeti CO2 LASER készülék beszerzését követően ismét nagyszámban végzünk LASER chordectomiákat korai stádiumú hangszalagrákok gyógyítása céljából. Utóbbi eljárást kiterjesztettük a gége és garat parciális rezekciói irányába, T2 gége és algarat daganatok válogatott eseteiben.

A rhinológiai diagnosztikában megteremtettük a lehetősőgét és rendszeresen alkalmazzunk rhinomanometriát. Valamennyi orvosunk végez endoscopos melléküreg sebészeti műtéteket, amelyek általánossá váltak, és amelyek ma a leggyakrabban végzet fül-orr-gégészeti műtéteknek számítanak. Az ETGI műszerkészlet beszerzésével effektíven végezhető, korszerű szintre emeltük az endolaryngealis hangréstágító műtéteinket.

A konvencionális audiológián túlmutatóan létrehoztuk az objektív audiometriai labort, amely a BERA és ASSR, valamint distorziós otoakusztikus emissziós vizsgálataival az újszülöttkori hallásszűrő vizsgálatokon kívül a korszerű fülészeti diagnosztikát is szolgálja. Európai színvonalú otoneurológiai tevékenység alakult ki osztályunkon, melynek keretében a legkorszerűbbnek számító Video Head Impulse tesztet, lég és csontvezetéses VEMP vizsgálatot (vestibular evoked potentials) végzünk rendszeresen és electro cochleographia végrehajtására is képesek vagyunk. A fenti fejlesztésekkel a fülészeti, otoneurológiai diagnosztikai tevékenységünk olyan szintre emelkedett, amely méltó az osztály legendás sebészeti teljesítményéhez.

Az utóbbi években szakmánk határterülete, a koponyaalapi sebészet vonatkozásában jelentkező kihívásokra válaszul, laterobazális mikroszkópos (vesztibularis schwannoma translabyrinthin eltávolítása, subtotális petrosectomia) és a rhinobázis endoszkópos koponyaalapi sebészeti műtétjeit kezdtük bejáratni (nasalis liquorrhea endonasalis zárása, juvenilis nasopharyngealis angiofibroma kiirtása, benignus koponyaalapi daganatok, trigeminus schwannomák, sinonasalis laphámrákok eltávolítása). Ezen a területen számítunk az Idegsebészeti Osztállyal eddig is (hypophysis adenektómiák területén 20 éve tartó) jól működő kooperáció továbbfejlesztésére.

Népszerű orvosok

72 órás Holter EKG - Széll Kálmán tér

 

AB medical Nyirokmasszázs

 

AB Medical Infratrainer

Infratrainer

AB Medical Kismama masszázs

kismama masszázs

AB Medical Natúr Kozmetika

Natúr kozmetika

ÁB Medical Laborvizsgálatok

labordiagnosztika

ÁB Medical

ÁB Medical rendelő Pécs

Cukorbetegközpont

Cukorbeteg Központ célja a prediabétesz, terhességi cukorbetegség és cukorbetegség mielőbbi kivizsgálása és kezelése a legmagasabb szakmai színvonalon, innovatív technológiák segítségével a legújabb szakmai ajánlások mentén.

Dermatica Bőrgyógyászat és Gyógykozmetika

A Dermatica Bőrgyógyászat és Gyógykozmetika működése 2012-ben indult a Budai Allergiaközpontban felmerült igények alapján. Szakorvosainkkal, kozmetikusunkkal felépítettünk egy egyedi látásmóddal és megközelítéssel dolgozó kozmetikát, ahol sikeresen kezelni tudjuk a nem hétköznapi eseteket is, és megoldást tudunk nyújtani a problémás bőrre.